Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Αντίβ με πορτοκάλι στον ταβά 1 ψήφοι

Αντίβ με πορτοκάλι στον ταβά
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Το πιάτο είναι μάλλον συνοδευτικό, αν και... περί ορέξεως, ουδείς λόγος!

Υλικά (4 μερίδες)


8 μικρές αντίβ ή μπουκέτα αντιδιού κατσαρού
40 γρ. βούτυρο αγελαδινό (αν και το πρόβειο και το λάδι ταιριάζουν απολύτως)
3 λεμόνια
1 πορτοκάλι
αλατοπίπερο
2 πρέζες ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Κόψτε τις άκρες από τις αντίβ και κόψτε τις στα δύο.
2. Βάλτε τις στον ταβά. επάνω σε ροδέλες λεμονιού, βάλτε λίγο νερό ή λευκό κρασί και φουρνιστέ για 10 λεπτά σε ζεστό και δυνατό φούρνο.
3. Ετοιμάστε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και βάλτε τα στο τηγάνι με το βούτυρο. Μόλις αφρίσει, ρίξτε τη ζάχαρη και περιχύστε με το μίγμα τα χορταρικά. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για άλλο ένα τέταρτο.
4. Σερβίρεται ζεστό.
1 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια