Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Αστακομακαρονάδα Μαριγιάννας 108 ψήφοι

Αστακομακαρονάδα Μαριγιάννας
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 αστακός 1-1,5 κιλό (ζωντανός)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλιά ζάχαρη σκούρα
1 κονσέρβα τοματοχυμός (περίπου 250 γρ.)
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, σπαγετίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τον αστακό. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και μετά τον βγάζουμε και τον βάζουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το νερό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, όπου ρίχνουμε το ζυμαρικό για να βράσει. Στραγγίζουμε μόλις είναι έτοιμο.
2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε τον αστακό και ρίχνουμε τον τοματοχυμό. Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
3. Βάζουμε τον αστακό χωριστά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε πιάτα.
4 αστέρια από 108 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΛΕΛΑ

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια