Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Γαρίδες φρα διαβολο με ζυμαρικό 0 ψήφοι

Γαρίδες φρα διαβολο με ζυμαρικό
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Η έκφραση FRA DIAVOLO αναφέρεται σε πιπεράτα πιάτα Σημαίνει τον "Αδελφό Διάβολο" και αναφέρεται σε ένα Σικελό Ρομπέν των Δασών, τον Michele Pezza (1771-1806), που μεταμφιέζονταν σε Φραγκισκανό μοναχό, και τον αποκαλούσαν έτσι. Παίρνει χρόνο μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να γίνει νοστιμότερη. Εύκολα το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε μεταβάλλοντας την ποσότητα του καυτερού λαδιού τσίλι ή προσθέτοντας καυτερές κόκκινες πιπεριές λιωμένες.

Υλικά (4 μερίδες)

Για το ζυμαρικό:
250 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, φετουτσίνια ή 500 φρέσκα.
2 φλιτζάνια ανθάκια μπρόκολου

Για τη σάλτσα Diavolo:
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές κορνφλάουρ
2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά κάπαρη στραγγισμένη
500 γρ. γαρίδες φρέσκες καθαρισμένες ή 350 γρ. κατεψυγμένες και αποψυγμένες.
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι λάδι τσίλι
Τριγωνάκια λεμονιού (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Για το ζυμαρικό: Βράζουμε το ζυμαρικό και 5 λεπτά πριν γίνει τελείως προσθέτουμε τα μπρόκολα. Στραγγίζουμε (Για φρέσκο ζυμαρικό βράζουμε τα μπρόκολα χωριστά για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο στραγγισμένο ζυμαρικό.) Για τη σάλτσα:
1. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κορνφλάουρ, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και την κάπαρη και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια μεγάλη χύτρα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε καυτό λάδι και το λάδι τσίλι τις γαρίδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα του ζωμού με προσοχή. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάζει. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 ακόμη λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.
3. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το μίγμα ζυμαρικού και μπρόκολου. Γαρνίρουμε με γωνιές λεμονιού, αν θέλουμε.
4. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 0 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια