Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Εργολάβος 5 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Εργολάβος
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
‘Ενα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι ο εργολάβος. Κύριο συστατικό του το αμύγδαλο, αλλιώς λέγεται αμυγδαλωτό. Δίνω μια υπεροχή συνταγή. Επίσης θα δώσω και μια υπεροχή κρέμα που συνοδεύεται από τον εργολάβο.

Υλικά

160 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ωμά αν θέλουμε, για περισσότερη ευκολία χρησιμοποιούμε αμύγδαλο φιλέ
300 γρ. αχνή
3 ασπράδια από αυγά μικρού μεγέθους
Είναι βασικό τα αυγά να είναι μικρά γιατί αλλιώς ο εργολάβος θα γίνει νερουλός. Τα 2 ασπράδια να ζυγίζουν γύρω στα 60-70 γρ.
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι, ή στο μπλέντερ καλύτερα, τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το ένα ασπράδι και τα χτυπάμε να γίνουν μια μάζα σαν παστά. Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται φτερό να αφρατέψει λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα ασπράδια τμηματικά μέχρι να απορροφηθούν και να γίνει ένα άσπρο αφράτο μείγμα. Με αυτό γεμίζουμε τη σακούλα ζαχ/κης με ίσιο κορνέ και κάνουμε μικρούς δίσκους σε ταψί με λαδόκολλα ή μικρά μπαστουνάκια. Αν κάνουμε δίσκους βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο επάνω, αν κάνουμε μπαστουνάκια ρίχνουμε μπόλικο αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15'-20'.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια