Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Ισπανικό ρύζι 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Ισπανικό ρύζι
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Λίγα λόγια για την Ανδαλουσία που δεν είπα στην προηγουμένη συνταγή που έδωσα το γκαθπάτσο. Καλό είναι να λέω και λίγα λογία για την ιστορία της κάθε χωράς της οποίας δίνω συνταγές. Η Ανδαλουσία είναι μεγάλη περιοχή της Ισπανίας στο νοτιότατο τμήμα της Ιβηρικής χερσονήσου ανάμεσα στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό. Σπουδαιότερες πόλεις είναι η Σεβίλλη, η Γρανάδα, η Χουέλβα, η Κορδούη, η Κάδιξ, η Μαλάγα, η Χάεν και η Αλμερία. Το όνομα το έδωσαν σε ολόκληρη τη χωρά οι ’Αραβες όταν ακόμα η Ισπανία ήταν χωρισμένη σε αραβικά εμιράτα και ισπανικά κρατίδια. Λόγω όμως της χριστιανικής αντεπίθεσης περιορίστηκαν και περιόρισαν το όνομα στο νότιο τμήμα της. Η Ανδαλουσία είναι η γενέτειρα του φλαμένκο και των ταυρομαχιών. Επίσης είναι η πατρίδα του Φιγκαρο, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Πάμπλο Πικάσο και του Αντόνιο Μπαντερας. Το γκαθπάτσο, τη συνταγή του οποίου έδωσα, το έφαγα στη Γρανάδα και το ισπανικό ρύζι που δίνω τώρα το έφαγα με κοτόπουλο στη Σεβίλλη. Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό της...

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1/2 κούπα κόκκινα φασολιά κονσέρβας
σκόρδο σκόνη
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
2 κύβους λαχανικών
4 κούπες νερό
1/2 κούπα ψιλοκομμένες πράσινες καυτερές πιπερίτσες
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρύζι ελαφρώς να ροδίσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το νερό, τους κύβους, τις πράσινες καυτερές, τα φασολιά και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά με το καπάκι στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Λίγο πριν τραβήξει όλα τα υγρά και λαπαδιάσει το τραβάμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε καλά να απορροφήσει τα υγρά. Συνοδεύει άριστα κοτόπουλο ή κρέας. Εύκολη και νόστιμη Ισπανική συνταγή.
4 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια