Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Καυτερό ντιπ μελιτζάνας 0 ψήφοι

Καυτερό ντιπ μελιτζάνας
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ένα καυτερό και πολύ νόστιμο ντιπ για τους λάτρεις της μελιτζάνας!

Υλικά

1 μελιτζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
½ με 1 φρέσκο ​​πράσινο τσίλι
½ μάτσο φρέσκος μαϊντανός
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Χαράζουμε τη μελιτζάνα αρκετές φορές με ένα μαχαίρι και τη ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαυρίσει και να μαλακώσει.

Μόλις κρυώσει ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και πολτοποιούμε το σκόρδο.

Ψιλοκόβουμε το τσίλι και το μαϊντανό.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τη σάρκα από τη μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο, το τσίλι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Προσθέτουμε λάδι ή/και λεμόνι αν επιθυμούμε. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
αστέρια από 0 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια