Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Κολοκυθοανθοί τηγανητοί (αγιορείτικη συνταγή) 56 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κολοκυθοανθοί τηγανητοί (αγιορείτικη συνταγή)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή που μου έδωσε ο Πατήρ Νικήτας, μοναχός από το Κουτλουμουσιανό κελί της Παναγίας Πορταϊτισσας στο ?γιον Όρος.

Υλικά

20 κολοκυθοανθοί
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 φλ. γάλα
1 γεμάτη πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
2 ασπράδια αυγών
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσανάκι από τους κολοκυθοκορφάδες, τους πλένουμε και τους βάζουμε στο τρυπητό. Όταν στεγνώσουν, ετοιμάζουμε το χυλό χτυπώντας το αλεύρι με το γάλα, το αλάτι, τα καρυκεύματα και τα ασπράδια αι κάνουμε έναν λείο χυλό. Βουτάμε στο χυλό έναν, έναν τους ανθούς και του τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μπορούμε επίσης να τους γεμίσουμε με κασέρι και να τους τηγανίσουμε ή με φέτα και αυγό, η απλή όμως αυτή συνταγή είναι Αγιορείτικη.
1 αστέρια από 56 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια