Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Κριθαράκι Πρίμαβερα με λεμόνι 1 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Κριθαράκι Πρίμαβερα με λεμόνι
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Πολύχρωμα λαχανικά και οι γεύσεις του λεμονιού και του θυμαριού κάνουν το κριθαράκι αυτό ιδανικό ανοιξιάτικο πιάτο. Μπορούμε να κόψουμε τα κολοκύθια και το καρότο, αντί να τα τρίψουμε, για να μειώσουμε το χρόνο προετοιμασίας, απλά θα χρειαστεί να τα μαγειρέψουμε λίγο περισσότερο πριν προσθέσουμε το κριθαράκι.

Υλικά (4)

2 κουταλιές ελαιόλαδο ή περισσότερο, όπου απαιτείται
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μέτριο κολοκύθι ξυσμένο
1 μέτριο καρότο ξυσμένο
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους (αφημένη για λίγες ώρες στο τρυπητό με αλάτι και μετά ξεπλυμένη)
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (το λευκό και λίγο πράσινο μέρος)
1 πράσινη και 1 κόκκινη μέτρια πιπεριά, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 ζελέ ζωμού λαχανικών ή βοδινού ή κοτόπουλου διαλυμένα σε 1 λίτρο βραστού νερού
ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού ή 2 μικρών
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1-2 κουταλιές ξηρό θυμάρι τριμμένο
?-½ φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε όλα τα τεμαχισμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και διατηρούμε ζεστά.
2. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι και λίγο λάδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνουμε το ζωμό αναμιγνύοντας και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε να πάρουν βράση. Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί και το ζυμαρικό να μαλακώσει.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τα σοταρισμένα λαχανικά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
4. Για το σερβίρισμα, νοστιμίζουμε με το θυμάρι και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
2 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια