Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Μιλφέιγ (millefeuilles) 33 ψήφοι

Από ΔΙΟΝΥΣΙΑ Μ.
Μιλφέιγ (millefeuilles)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ένα γρήγορο και απλό μιλφέιγ αφιερωμένο στη φίλη Μαρία που το ζήτησε.

Υλικά (6 μερίδες)

ένα φύλλο σφολιάτα κομμένο στα τρία
ένα φακελάκι κρεμά στιγμής βανίλια
ένα φακελάκι σαντιγί
λίγη αχνή ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 λίτρο περίπου γάλα για την κρεμά και την σαντιγί
το ξύσμα από ένα λεμονί ή λίγη μαστίχα για άρωμα στη κρεμά ανάλογα με το τι μας αρέσει
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα και τη ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά, κτυπάμε τη κρεμά και τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Προσθέτουμε το ξύσμα ή τη μαστίχα στη κρεμά. Σε πιατέλα βάζουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα και στρώνουμε τη μισή κρεμά. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι, στρώνουμε την υπόλοιπη κρεμά και τοποθετούμε και το τρίτο κομμάτι σφολιάτα όπου απλώνουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με αχνή.
4 αστέρια από 33 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια