Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Μπαρμπούνια μαρινάτα 4 ψήφοι

Μπαρμπούνια μαρινάτα
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (6 μερίδες)


12 μπαρμπούνια, μέτρια
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (για το αλεύρωμα των ψαριών)
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί, κατά προτίμηση λευκό
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφού καθαρίσετε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «αφήσουν» το λάδι τους.
2. Έπειτα φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο καθαρό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε στη συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
3. Περιχύνετε τα τηγανιτά μπαρμπούνια με αυτή τη σάλτσα και τα σερβίρετε αμέσως.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια