Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Πάβλοβα Χιονάτη 8 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Πάβλοβα Χιονάτη
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Κατάλευκο και γιορτινό γλυκό που κάνει την ατμόσφαιρα ορεκτικά μεθυστική!

Υλικά

4 αυγά (τα ασπράδια)
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα:
300 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 κ.σ. ξύσμα λεμόνι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 90 με 100 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε τα ασπράδια στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνουμε τη βανίλια και την ζάχαρη σταδιακά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα, να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μίγμα να κάνει κορυφές. Απλώνουμε την μαρέγκα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 60 με 80 λεπτά στους βαθμούς που προαναφέραμε. Για τη σαντιγί χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρουμε την πάβλοβα με την σαντιγί σχηματίζοντας κορυφές με το κουτάλι.
Αν θέλουμε μπορούμε να συνοδεύσουμε την πάβλοβα με σάλτσα φρούτων (πχ του δάσους), που θα φτιάξουμε απλώς πολτοποιώντας τα φρούτα που επιθυμούμε στο μούλτι μαζί με 2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή Grand Marnier ή αν οι καρποί είναι μικροί (πχ μύρτιλλα, βατόμουρα) τους τοποθετούμε και ολόκληρους.
4 αστέρια από 8 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια