Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Πένες με γκοργκοντζόλα και αχλαδιά 4 ψήφοι

Πένες με γκοργκοντζόλα και αχλαδιά
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ένας νοστιμότατος συνδυασμός από τη μοναδική γεύση της γκοργκοντζόλας και της γλύκας του φρέσκου αχλαδιού.

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
60 γρ. βούτυρο
80 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
60 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα κομματιασμένο
250 ml παχιά κρέμα χτυπητή
2 μεγάλα αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
120 γρ. καρύδια καβουρδισμένα και τεμαχισμένα
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τηυ γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας στο ζυμαρικό το βούτυρο, την παρμεζάνα και την γκοργκοντζόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως τα τυριά. Ρίχνουμε στο μίγμα την κρέμα και ανακατεύουμε. Το βγάζουμε από τη φωτιά και «διπλώνουμε» τα αχλάδια στο μίγμα του ζυμαρικού. Ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια, βάζουμε πιπέρι και σερβίρουμε.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια