Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Πεντανόστιμα ροξάκια 34 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Πεντανόστιμα ροξάκια
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία το φτιάχνουν με φύλλο σφολιάτας και ξεραμένα παντεσπάνια αλεσμένα σε σκόνη με νερό και κακάο και κανέλα. Έρχεται πιο φθηνά και τίποτα δεν πάει χαμένο. Ποιοτικά χάλια όμως. Δίνω μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμα σπιτικά ροξάκια που φτιάχνουν και σε κάποια καλά ζαχαροπλαστεία.

Υλικά

1 φλ. γάλα ( χλιαρό)
2 αυγά
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλ. καρυδόψυχα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
5 γρ. αλάτι
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
χυμό απο μισό πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει
1 κ.σ. κακάο σκόνη

Σιρόπι:
500 γρ. νερό
625 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλουδίτσα λεμονιού
2 κ.γ. μέλι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, την καρυδόψυχα το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μια κούπα αλεύρι με τη μαγιά το μπέικιν και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διογκωθεί και έπειτα τη χωρίζουμε στη μέση. Στη μισή προσθέτουμε το κακάο και αν θέλουμε λίγη κανέλα. Ζυμώνουμε λίγο να απορροφηθεί. Ανοίγουμε σε φύλλο την άσπρη ζύμη, πλάθουμε σε χοντρό φυτίλι την σοκολατένια ζύμη και την τυλίγουμε στο φύλλο.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε στρόγγυλες φέτες (κύκλους) και βάζουμε την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αφήνουμε τα ταψί σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν λίγο τα ροξάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι(εκτός το μέλι) σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 2'. Αποσύρουμε απο τη φωτιά την κατσαρόλα και τότε προσθέτουμε το μέλι. Μόλις βγάλουμε απο το φούρνο τα ροξάκια, τα βουτάμε στο καυτό σιρόπι να ποτίσουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε στο ψυγείο. Είναι πολύ πιο ωραία να τρώγονται κρύα από το ψυγείο. Τα φυλάμε όμως κλειστά αεροστεγώς. Αν τα θέλουμε λίγο τραγανά, τα βουτάμε καυτά σε κρύο σιρόπι.
4 αστέρια από 34 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια