Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Σαλάτα σολομού νισουάζ με κάπαρη 0 ψήφοι

Σαλάτα σολομού νισουάζ με κάπαρη
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μία δροσερή σαλάτα για το καλοκαίρι με ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα!

Υλικά

1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό baby πατάτες
350γρ πράσινα φασολάκια κομμένα
4 καλαμπόκια, κομμένα σε κομμάτια 1 ιντσών
4 φιλέτα σολομού σε θερμοκρασία δωματίου
3 μικρά αγγούρια
Ελιές

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με 7 κουταλιές λάδι και την κάπαρη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε τις πατάτες με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με το μαχαίρι, περίπου 7 έως 9 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασόλια σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε μέχρι να είναι τρυφερά αλλά και τραγανά, 3 έως 4 λεπτά. Αφού τα στραγγίσουμε, βράζουμε και το καλαμπόκι.

Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι λάδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού, με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε γυρνώντας τα μία φορά, μέχρι το δέρμα να είναι τραγανό, 5 έως 6 λεπτά.

Σερβίρουμε το σολομό με τις πατάτες, τα φασόλια, το καλαμπόκι, τα αγγούρια, τις ελιές, τη σάλτσα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Απολαμβάνουμε τη σαλάτα νισουάζ με ένα δροσερό λευκό κρασί.
αστέρια από 0 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια