Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Σολομός τεριγιάκι 0 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Σολομός τεριγιάκι
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Για τη συνταγή αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμφιαλωμένη σάλτσα τεριγιάκι, αν βιαζόμαστε, όμως η σπιτική είναι άλλο πράγμα.

Υλικά (4-6)

4-6 φιλέτα σολομού, περίπου 175 γρ. το καθένα.
4-6 φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα
Για τη σάλτσα τεριγιάκι:
2/3 φλιτζ. (160 ml) σόγια σος
3 κουταλιές (45 ml) μιρίν (*) ή ξηρό σέρι
3 κουταλιές (45 ml) ξύδι από μηλόκρασο ή λευκό ξύδι
2 κουταλιές (30 ml) ζάχαρη
2 κουταλιές (30 ml) φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

(*) Γιαπωνέζικο ρυζόκρασο με λιγότερο αλκοόλ από το σακέ.
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε τα συστατικά της σάλτσας σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι το μίγμα να μειωθεί περίπου στο μισό. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε μια στρώση σε ένα ταψί και χύνουμε από πάνω τη σάλτσα, γυρίζοντας τα φιλέτα ώστε καλυφθούν από τις δυο μεριές. Μαρινάρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 15 λεπτά.
3. Πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C μέχρι να γίνουν, περίπου για 10 λεπτά.
αστέρια από 0 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια