Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Τάρτα πορτοκάλι 14 ψήφοι

Τάρτα πορτοκάλι
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά


6 κρόκοι αβγών
125 γρ. ξανθιά ζάχαρη
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
χυμός 1 πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ζεματισμένο
4 φέτες πορτοκαλιού
4 φύλλα ζελατίνας
6 φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα
1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετούμε τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό. Βάζουμε το μπολ σε μπαιν μαρί μέσα σε μια κατσαρόλα νερό. Όταν το μίγμα κρυώσει προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουν μαλακώσει σε κρύο νερό και έχουν λιώσει σε ζεστό χυμό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή και ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτοντας την ψιλοκομμένη λουίζα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προψήνουμε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα έχοντας τρυπήσει με πιρούνι και με δυο χούφτες φασόλια. Όταν κρυώσει, βάζουμε τη γέμιση και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Στολίζουμε με τις φέτες πορτοκαλιού που θα έχουμε βράσει σε λίγο σιρόπι.
3 αστέρια από 14 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια