Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Ψάρια με ζυμαρικό 0 ψήφοι

Ψάρια με ζυμαρικό
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4 μερίδες)

350 γρ κρέας ψαριού ανάμικτο (σολομός, ξιφίας, σφυρίδα κλπ.)
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1 καρδιά μαρουλιού
1/4 φλιτζ παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
ξύσμα 1 λεμονιού
2 1/4 φλιτζ αλεύρι γενικής χρήσης
3 αβγά
1 φλιτζ τομάτες περασμένες από κόσκινο (πασάτα)
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
λίγα τσάϊβς ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Ποσάρουμε το ψάρι για 10-15 λεπτά στο κρασί ανακατεμένο με 2 1/4 φλιτζ νερό και το στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε το μαρούλι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε μαζί με το ψάρι. Βάζουμε ανακατεύοντας 1 κρόκο αβγού, το τυρί, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και λίγο αλάτι.
2. Φτιάχνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι πάνω σε μια σανίδα ζυμώματος, φτιάχνουμε ένα κενό στο κέντρο, ρίχνουμε μέσα 2 ολόκληρα αβγά και τα σπάζουμε με ένα πιρούνι κτυπώντας ελαφρά. Αναμιγνύουμε βαθμιαία τα αβγά με το αλεύρι με τα χέρια μας ή με ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να αναμιχθούν καλά και να γίνουν μια σφικτή, ομοιόμορφη και ελαστική ζύμη. . Την απλώνουμε με τον πλάστη σε ένα λεπτό φύλο, που το κόβουμε σε κομμάτια 7Χ18 εκ. περίπου.
3. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο του καθενός από τα κομμάτια, το διπλώνουμε κατά μήκος, περικλείνοντας τη γέμιση και σφραγίζουμε κατά το πιο μακρύ μέρος υγραίνοντάς το. Κλείνουμε και τα άκρα στρίβοντάς τα απαλά και σφίγγοντάς τα.
4. Τα βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά.
5. Ζεσταίνουμε την τομάτα σε μια μικρή κατσαρόλα με το βούτυρο, την κρέμα, αλάτι, φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και τα τσάϊβς.
6. Στραγγίζουμε τα βρασμένα ραβιόλι, τα αναμιγνύουμε προσεκτικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 0 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια