Tiramisu η αυθεντική 42 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Tiramisu η αυθεντική
Στα σπίτια οι γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι το Ιταλικό αυτό γλυκό γίνεται με τυρί μασκαρπόνε και με μπισκότα σαβουαγιάρ. Και φτιάχνουν συνήθως με μπισκότα Digestive ή πτι-μπερ ή κάνουν ένα απλό παντεσπάνι και για τυρί βάζουν Φιλαδέλφεια. Καμιά σχέση. Δίνω την αυθεντική Ιταλική Τiramisu. Μια λεπτομερής συνταγή.
 
 

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα Σαβουαγιάρ ή σπιτικά (εχω δώσει συνταγή)

Για την κρέμα:
500 γρ. μασκαρπόνε (Ιταλικό τυρί)
150 γρ. άχνη
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μεσαίου μεγέθους (χωρίζουμε ασπράδια από κροκάδια)

Για το σιρόπι:
250 γρ. γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού δυνατός εσπρέσο (ρόφημα που το κάναμε εμείς)
70 γρ. κονιάκ ή ρούμι ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε με την άχνη και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια κρέμα. Ρίχνουμε και τα κροκάδια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα σύρμα να γίνουν ένα μείγμα αφράτο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, αν αναποδογυρίσουμε τον κάδο του μίξερ να μένει σταθερή και να μην πέφτει. Την ενσωματώνουμε στο μείγμα του τυριού σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ με κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της η μαρέγκα. Η κρέμα είναι έτοιμη.

Κάνουμε το σιρόπι:
Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνουν ένα. Έπειτα ρίχνουμε και το κονιάκ ή το ρούμι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Όσο είναι ζεστό(Να μην καίει) βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ και τα στρώνουμε το ένα κολλητά στο άλλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ, ορθογώνιο, μέχρι να καλύψουν τον πάτο. Βάζουμε μια δόση κρέμας και καλύπτουμε με σιροπιασμένα σαβουαγιάρ τοποθετημένα στη σειρά κολλητά. Έπειτα από πάνω απλώνουμε άλλη μια δόση κρέμας και πάλι σιροπιασμένα σαβουαγιάρ στην σειρά. Τέλος καλύπτουμε τα σαβουαγιάρ με μια μικρή στρώση από κρέμα. Έτσι τελειώνει το γλυκό.

Κρατάει 2 μέρες στο ψυγείο καλά κλεισμένο με μεμβράνη. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο να καλύψει την επιφάνεια. Μπορούμε να βάλουμε μόνο 2 στρώσεις σαβουαγιαρ άλλα εκεί θα χρειαστούμε μόνο ένα πακέτο. Το κακάο το βάζουμε όταν είναι να σερβίρουμε για να μην υγραίνεται και λασπώσει στο ψυγείο.
3 αστέρια από 42 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες