Λιγκουίνια με λιαστές ντομάτες (pasta con pomodori secchi, calabria) 1 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Λιγκουίνια με λιαστές ντομάτες (pasta con pomodori secchi, calabria)
 
 

Υλικά (4)

500 γρ. λιγκουίνια ή σπαγγέτι
100 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
βασιλικός
1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών Cajun (εναλλακτικά ρίγανη)
1 καυτερή πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
το λάδι από τις λιαστές ντομάτες
αλάτι

Εκτέλεση

1. Χοντροκόβουμε τις ντομάτες και τις ζεσταίνουμε για 3-5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με λίγο από το λάδι τους, το σκόρδο, το βασιλικό, την καυτερή πιπεριά και λίγο αλάτι. Κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το μίγμα μπαχαρικών Cajun (ή τη ρίγανη). Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες