Αγκινάρες γεμιστές 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Αγκινάρες γεμιστές
 
 

Υλικά

6 αγκινάρες μεγάλες
2 φλ. ψίχα ψωμιού ξερή τριμμένη
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αυγά
2 κ. σ. άνηθο
1 1/2 φλ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με το λεμόνι και τις ρίχνετε μέσα σε νερό.
Ετοιμάζετε την γέμιση, βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά, κρατώντας 2 αυγά στην άκρη αλλά και τη μισή κούπα λάδι.
Παίρνετε μια μια αγκινάρα, κάνετε μια λακουβίτσα, βάζετε μέσα την γέμιση και τις τοποθετείτε με τη σειρά σε κατσαρόλα ανάλογου μεγέθους, ώστε να χωρούν ακριβώς οι αγκινάρες για να μην πέσει η γέμιση.
Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και νερό μέχρι τη μέση (να μην σκεπαστούν) και αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μισή ώρα.
Όταν γίνει χτυπάτε τα 2 αυγά με λίγο λεμόνι και ζουμάκι από το φαγητό (κάνοντας αυγολέμονο) και περιχύνετε το φαγητό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες