Αρνί στη σούβλα 24 ψήφοι

Αρνί στη σούβλα
Παραδοσιακό πασχαλινό έδεσμα!
 
 

Υλικά

1 αρνί
ελαιόλαδο
λεμόνι
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

-Αλατοπιπερώνετε το αρνί μέσα έξω
-Επαλείφετε με ρίγανη μέσα έξω
-Το βάζετε στη σούβλα
-Το ράβετε
-Σε ένα μπολ ανακατεύετε λάδι και λεμόνι
-Σε ένα μακρύ ξύλο του δέντρου, στην άκρη τυλίγετε ένα πανί ή την σκέπη από το αρνί
-Το ξύλο με το πανί ή την σκέπη θα είναι το πινέλο που θα αλείφετε το αρνί
-Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε περιοδικά το αρνί με το λαδολέμονο για να μην ξεραίνεται
-Αρχίζετε από την ψιλή σκάλα της σούβλας και σιγά σιγά το κατεβάζετε

Συμβουλή: Για να ελέγξετε το πότε είναι έτοιμο το αρνί θα πρέπει τα κόκαλα στα γόνατά του να είναι σχετικά κρύα.

Μπορείτε επίσης μέσα στο αρνί, πριν το ράψετε να βάλετε διάφορα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο κλπ)
3 αστέρια από 24 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες