Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ 18 ψήφοι

ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Παραδοσιακό πασχαλινό έδεσμα!

Υλικά :

1 αρνί
ελαιόλαδο
λεμόνι
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

-Αλατοπιπερώνετε το αρνί μέσα έξω
-Επαλείφετε με ρίγανη μέσα έξω
-Το βάζετε στη σούβλα
-Το ράβετε
-Σε ένα μπολ ανακατεύετε λάδι και λεμόνι
-Σε ένα μακρύ ξύλο του δέντρου, στην άκρη τυλίγετε ένα πανί ή την σκέπη από το αρνί
-Το ξύλο με το πανί ή την σκέπη θα είναι το πινέλο που θα αλείφετε το αρνί
-Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε περιοδικά το αρνί με το λαδολέμονο για να μην ξεραίνεται
-Αρχίζετε από την ψιλή σκάλα της σούβλας και σιγά σιγά το κατεβάζετε

Συμβουλή: Για να ελέγξετε το πότε είναι έτοιμο το αρνί θα πρέπει τα κόκαλα στα γόνατά του να είναι σχετικά κρύα.

Μπορείτε επίσης μέσα στο αρνί, πριν το ράψετε να βάλετε διάφορα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο κλπ)
4 αστέρια από 18 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από -

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΡΙΑ 29-03-2010 18:44:30

Την ώρα που αλατίζουμε το αρνί μπορούμε με ένα χασαπομάχαιρο να κάνουμε από μια τομή σε κάθε μασχάλη και με τη λάμα του μαχαιριού σαν οδηγό ρίχνουμε αλατοπίπερο στο βάθος της τομής. Έτσι το αλατοπίπερο εισχωρεί και στα χοντρά κομματια του ψητού. Αφού περάσουμε το αρνί στη σούβλα και το σταθεροποιήσουμε με τους ειδικούς σφυκτήρες της σουβλας, δένουμε σφικτά τα χεράκια και τα ποδαράκια.Επίσεις ράβουμε την κοιλιά με σπάγγο και σακοράφα ή με ανοξείδωτο σύρμα.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια