Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΑΡΤΟΣ ΓΙΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΑΡΤΟΣ ΓΙΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Η αρτοκλασία είναι η ακολουθία της Εκκλησίας μας η οποία τελείται προς ανάμνησιν της ευλογίας και πολλαπλασιασμού των 5 άρτων στην έρημο από τον Κύριο και τον χορτασμό των 5.000 ανθρώπων. Οι ρίζες της ανάγονται στην αποστολική εποχή και αποτελεί υπόλειμμα των Αγαπών (των κοινών δηλ. ευλογημένων δείπνων) των πρώτων Χριστιανών. Είναι μάλιστα η κατ'εξοχήν ακολουθία που διασώζει το αρχαίο όνομα της θείας ευχαριστίας δηλαδή Κλάσης άρτου όπως αναφέρεται στα ευαγγέλια. Η συνταγή είναι από την ιερά μονή Αγ. Ανδρέου Μηλαπιδιάς Κεφαλλήνίας

Υλικά :

7 κιλά αλεύρι
2 κιλά ζάχαρη
2/3 της πλάκας μαγιά
12 ποτήρια χλιαρό νερό
1/2 κιλό αραβοσιτέλαιο
1 κ.σ. μαχλέπι
1 κ.γ. αλάτι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό σε μια λεκάνη και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε.
Αλείφουμε μια σκαφίδα με το υπόλοιπο λάδι και τοποθετούμε τη ζύμη. Την αφήνουμε όλη νύχτα σκεπασμένη. Το πρωί ξαναζυμώνουμε απαλά και πλάθουμε καρβέλια τοποθετώντας τα σε ταψιά στρόγγυλα διαμέτρου 34 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 150-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, αν χρειαστεί και λίγο παραπάνω, εξαρτάται τη δύναμη του φούρνου μας.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ 20-02-2014 18:58:06

ΔΥΝΑΤΟ

xara 19-02-2014 14:38:33

τι αλευρι χρειαζεται?

ΑΝΔΡΕΑΣ 11-12-2013 15:20:06

Κανε υποδιαίρεση να βγάλεις 2 άρτους. Η συνταγή ειναι καθαρά επαγγελματικής ποσότητας

Ευαγγελία 08-12-2013 09:16:38

Καλημέρα!!!!! Επειδή θέλω να φτιάξω αυτή τη συνταγή, θέλω να ρωτήσω το εξής : το πρωι που θα ζυμωσουμε τα πεντε καρβέλια και θα τα βάλουμε σε 5 ταψιά νούμερο 34, πως μπορουμε να τα ψήσουμε σε έναν απλό φούρνο σπιτιού που παίρνει μέσα μόνο ένα ταψί τη φορά; μέχρι να ψηθεί το 5ο ταψί δεν θα έχει ξινίσει πολύ ο άρτος;;; δηλ δεν θα πάθουν κάτι οι άρτοι αν μείνουν επιπλέον μέσα στο ταψί τους (μέχρι να έρθει η ωρα του φούνρου)2 ώρες;;;;

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια