Αυγά γεμιστά με σπανάκι και ντρέσινγκ μυρωδικών 3 ψήφοι

Αυγά γεμιστά με σπανάκι και ντρέσινγκ μυρωδικών
Η συνταγή του ντρέσινγκ μυρωδικών.
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Κοινό σε όλες της χώρες της Μέσης Ανατολής.

1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 κουταλιά τριμμένο ραπάνι (horseradish)
1/2 κουταλάκι αλάτι
6 φύλλα σέλερι ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά τσάϊβς κομμένα
1 κουταλιά χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
1 κουταλιά μέντα ψιλοκομμένη

Κτυπάμε μερικές φορές το γιαούρτι και προσθέτουμε τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά. Κτυπάμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 
 

Υλικά (6 μερίδες)


6 σφιχτοβρασμένα αβγά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος
1 κουταλάκι σέρι
180γρ μαγειρεμένο σπανάκι
1 φλιτζάνι ντρέσινγκ μυρωδικών
1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γαλλική μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε τους κρόκους από τα αβγά και τους λιώνουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το σέρι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
2. Βάζουμε στα ασπράδια τη γέμιση και και τα βάζουμε πάνω σε ένα στρώμα από σπανάκι και προσθέτουμε το ντρέσινγκ μυρωδικών. Παγώνουμε για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες