Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΜΠΡΙΟΣ ΠΑΡΙΖΙΕΝ (BRIOCHE PARISIENNE) 2 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Φ.
ΜΠΡΙΟΣ ΠΑΡΙΖΙΕΝ (BRIOCHE PARISIENNE)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Στο πρωινό μαζί με τον καφέ ή το τσάι εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας φτιάχνοντας μια μπριος παριζιέν. Καθόλου δύσκολο αλλά πολύ γρήγορο με τη βοήθεια της μαγιάς.

Υλικά (10 μερίδες) :

500 γρ. αλεύρι
1 κύβος 42 γρ. μαγιά
2 κουταλιές του καφέ αλάτι
12 κουταλιές του καφέ ζάχαρη
14 κουταλιές του καφέ γάλα ή νερό
4 αβγά
100 γρ. βούτυρο
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Έχετε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαλύετε τη μαγιά μέσα στο νερό ή στο γάλα χλιαρό.
Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι ,την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα με τη μαγιά. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο σε 3 δόσεις.
Ζυμώνετε για 15 λεπτά.
Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί καλυμμένο για 1 ώρα.
Ξαναπλάθετε το ζυμάρι σε στρογγυλά κομμάτια.
Αφήνετε να ξεκουραστεί άλλη μια ώρα.
Κόβετε το ζυμάρι σύμφωνα με το μέγεθος της φόρμας (μιλάμε για φορμάκια).
Αφήνετε τα κομμάτια μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αλείφετε τα μπριος με αβγό και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (τα 50 γρ.) ή για 30 λεπτά (400 γρ.).
2 αστέρια από 2 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ν. 15-06-2011 23:44:55

Μία φίλη μου πρότεινε να γεμίσω τα μπριός με λέμον κάρντ και να τα "γιαλίσω" με ένα ελαφρύ γλάσο λεμονιού,-αυτό ήταν!Περάσαμε όλοι στην εξάρτηση!Δεν υπάρχουν λέξεις μόνο κραυγές απόλαυσης για να περιγράψουν την γεύση τους.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια