Μπρόκολο σουφλέ 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μπρόκολο σουφλέ
 
 

Υλικά

1 κιλό μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκίτσες
3 καρότα
200 γρ. σύγκλινο σε κύβους
Για την κρέμα
500 γρ. γάλα
1/2 φλ. αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο
6 αυγά χωρισμένα
1 σταγόνα λεμόνι
1 φλ. γραβιέρα χοντροτριμένη
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα καρότα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα μεταφέρουμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε το σύγκλινο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπερι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνουμε το λεμόνι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στην κρέμα. Προσθέτουμε το μπρόκολο και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο πυρέξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45΄.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες