Κέικ λεμονιού 18 ψήφοι

Από ΒΙΒΙΑΝ Κ.
Κέικ λεμονιού
 
 

Υλικά (8)

230 γρ. βούτυρο (1 πακέτο) μαλακωμένο και επιπλέον βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
230 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
75 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
80 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ.(κατά προτίμηση) με το βούτυρο και τη στρώνετε με κόλλα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικά για να ξεκολλήσει πιο εύκολα).Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο (προτείνω το ξύσμα να το ρίξετε προς το τέλος για να μην σας κολλήσει στο μπλέντερ). Ρίχνετε τα αβγά διαδοχικά. Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα και ετοιμάζετε το γλάσο που θα απλώσετε από πάνω.
Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και τη χτυπάτε με το χυμό του λεμονιού ώσπου το γλάσο να γίνει ομοιόμορφο.
2 αστέρια από 18 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες