Σουφλέ σολομού σε κυπελάκια από φύλλα μπανάνας 1 ψήφοι

Από ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Σουφλέ σολομού σε κυπελάκια από φύλλα μπανάνας
Εάν δυσκολευτείτε να βρείτε τον συγκεκριμένο βασιλικό χρησιμοποιήστε τον συνηθισμένο ή ακόμη φρέσκα φύλλα μαρουλιού, σπανακιού ή λάχανου kale .
- Όταν αγοράζετε τον πολτό του κάρυ είτε σε κονσέρβα είτε σε πλαστική συσκευασία, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τον σωστό τύπο.
-Τα κυρίως πιάτα της Ταϊλάνδης συνοδεύονται από ρύζι στον ατμό. Οπότε εάν δοκιμάσετε κάποια από αυτά τα πιάτα σκέτα, οι γεύσεις τους μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονες ή πικάντικες.
 
 

Υλικά

½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας πολτό κόκκινου κάρυ (kaeng phet)
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
150 γρ. φιλέτο σολομού σε κομματάκια
¼ του φλιτζανιού φύλλα γλυκού βασιλικού (bai horapha)
κομμάτια από φύλλα μπανάνας

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ αναμείξτε τον πολτό του κάρυ και το γάλα καρύδας έχρι να γίνει μια λεία μάζα.
2. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά. Νοστιμίστε με τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και προσθέστε τα κομμάτια του σολομού ψιλοκομμένα.
3. Απλώστε σε ένα σκεύος τα φύλλα βασιλικού. Προσθέστε το μείγμα και τα κομμάτια ψαριού. Μαγειρέψτε στον ατμό ή σε μπεν-μαρί για 30-40 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, τρυπήστε με ένα καλαμάκι στο κέντρο του μείγματος. Εάν όταν το τραβήξετε βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.
4. Βάλτε το κάθε σουφλέ σε ένα καλαθάκι το οποίο θα φτιάξετε από φύλλα μπανάνας.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες