Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Κρεμμυδόσουπα γαλλική 0 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Κρεμμυδόσουπα γαλλική
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4-6)

1200 γρ. κίτρινα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες πάχους 3 χιλ. (8 φλιτζ.)
120 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 δαφνόφυλλο
1/2 φλιτζ. μέτρια ξηρό σέρι
1/2 φλιτζ. μπράντι ή κονιάκ
1 1/2 φλιτζ. καλό ξηρό λευκό κρασί
4 φλιτζ. ζωμός βοδινού
4 φλιτζ. ζωμός από μοσχαράκι
1 κουταλιά αλάτι χοντρό
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι λευκό
φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το βούτυρο και το δαφνόφυλλο για 20 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα πλούσιο χρυσό σκούρο χρώμα. Σβήνουμε το σέρι και το μπράντι και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 15 ακόμη λεπτά.
2. Προσθέτουμε τους ζωμούς βοδινού και από μοσχαράκι και αλατοπίπερο και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το σερβίρουμε καυτό με τριμμένη παρμεζάνα.
αστέρια από 0 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια