Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ 112 ψήφοι

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά :

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
150 γρ. κανταΐφι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
φλούδα από λεμόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση:

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά
-Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο-λίγο το γάλα
-Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση κι όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά καιπροσθέτετε την βανίλια
-Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το κανταΐφι
-Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει
-Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι
-Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το κανταΐφι
-Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι και βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει. Μετά χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί
-Απλώνετε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε

Για περισσότερο σιρόπι οι Υumyumers μας προτείνουν δύο ποτήρια ζάχαρη και ενάμισυ ποτήρι νερό.
3 αστέρια από 112 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
distropos 26-10-2010 18:23:06

Μου αρέσει!!!!Αλλά εγώ ψάχνω για μια αυθεντική συνταγή ΣΆΜΑΛΙ όπως την θυμάμαι πού το τρώγαμε πριν το σινεμά.Λεπτό σκούρο μαστιχάτο. Έχω φτιάξει και έχω πετάξει.....

Basiliki 27-04-2010 21:04:30

Πολύ ωραία συνταγή

margarita 30-10-2009 12:14:21

μην το συνεχίζετε βρε παιδιά με "αθηναίους" "επαρχιώτες" !!! κούρασε πιά! Η σελίδα φιλοξενεί άλλα !

kiki 24-10-2009 20:26:24

loipon to ekmek einai tourkiko, h sintagi den thelei poli siropi to tzan fystiki kai to amygdalo dynoun ontws teleia geysh. H alitheia einai oti i gnwmh twn athinaiwn (osoi vevaia einai pragmati athinaioi) oti oi eparxiwtes einai kompleksikoi enw oi athinaioi akomplexaristoi???? XAXAXAXAXAXA!!!! :P

εφη 23-10-2009 20:51:46

εγω δεν φτιαχνω ποτε κατι απο συνταγη που δεν εχει φωτογραφεια. θελω να ξερω πως μοιαζει και εχω την αισθηση οτι το φαγητο/γλυκο δεν εχει ωραια εμφανιση για αυτο τον λογο δεν εβαλαν.

despoina 20-10-2009 13:06:53

το εκμέκ κανταϊφι λέγεται έτσι γιατί το μαλλί (κανταϊφι) όταν το σιροπιάσεις γίνεται συμπαγές σαν ψωμί, όποιος λοιπόν γράφει με σκοπό να προσβάλει τους άλλους καλό θα ήταν να μένει μακρυά από κοινωνικούς διαλόγους. Φιλιά πολλά από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη και μην πτοείστε κομπλεξικοί υπάρχουν παντού. Ευχαριστούμε για την συνταγή

margarita 19-10-2009 12:44:44

to glyko me ayti ti sintagi to exo kanei polles fores kai to apotelesma einai teleio.

xara 18-10-2009 15:32:30

Αυτη την συνταγη για το εκμεκ την εχεις φτιαξει ποτε?.Λαθος σειρα ολα λαθος που θελει μια ωρα για να τα γραφω.

pineth nitsa 01-07-2009 22:39:23

ευχαριστω για την απαντησηθα δοκιμασω

διονυσια 19-05-2009 18:59:04

το αγαπημενο μου γλυκο το εφτιαξα και ειναι υπεροχο.ευχαριστω πολυ για τη συνταγη.πανω απο την σαντυγη προσθεσακαι καβουρδισμενο αμυγδαλακι

 19-05-2009 00:53:48

poly oraio!symfono me thn margarita theotokatoy...oi kaboyrntismenoi ksiroi karpoi k h kanela dinei poly oraia geysh

ΤΟΝΙΑ 23-04-2009 11:54:22

Μπράβο για την υπέροχη συνταγή.Την έκανα και όλοι ενθουσιάστηκαν.Εμείς οι ΑΘΗΝΑΙΟΙ είμαστε προχωρημένοι και χωρίς κόμπλεξ.Πάντα η επαρχία θα έχει το πρόβλημα!!!

Μαργαρίτα 22-04-2009 16:02:55

Αρη,Μαρία γιατί τέτοιες κακίες? οπως και να λέγεται είναι ενα ωραίο γλυκό.Ψάξτε για πιό όμορφα πράγματα και θέματα να συνδιαλέγεστε. Η σελίδα έχει τόση ομορφιά!

Φανή 22-04-2009 15:16:07

Αρη,μπράβο,έχεις απόλυτο δίκηο.Συμφωνώ μαζί σου.

Μαρία 18-04-2009 21:05:44

Αγαπητέ βασίλη, πολύ ωραίες οι πληροφορίες που μας δίνεις και με πολύ ευγενικό τρόπο. Όλοι εμείς οι "κωλοαθηναίοι" σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες παρατηρήσεις σου. Θα πρεπε όμως να σου πω ότι οι ονομασίες των φαγητών και των γλυκών όπως και πολλών άλλων όρων (όχι απαραίτητα συνδεδεμένων με την κουζίνα) αλλάζουν καθώς περνούν τα χρόνια. Για παράδειγμα το μπιφτέκι προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις beef (μοσχάρι) και steak (μπριζόλα) δηλαδή μοσχαρίσια μπριζόλα, και τι σημαίνει αυτό ότι θα μετονομάσουμε το μπιφτέκι; Τα μαυλά των ανθρώπων και οι ομπρέλες λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά. Αυτά από τους κωλοαθηναίους με αγάπη προς τους επαρχιότες φίλους μας, γιατί εμείς οι άνθρωποι των πόλεων δεν πάσχουμε από τέτοιου είδους κόμπλεξ. !ο))

Aris 14-02-2009 00:25:32

re vlakes, to ekmek den einai gluko, ti siropia kai malakies, ekmek sta tourkika tha pei psomi, den uparxei ekmek kantaifi, ti athinaikes vlakeis einai autes?? akou ekei ekmek kantaifi, koloathinaioi

βασιλης 13-01-2009 03:43:21

συγχαρητηρια για την συνταγη αλλα εχω μια απορια...οταν λες φλιτζανι τι μεγεθως εννοεις ποσα ml? ευχαριστω πολυ!

Βασιλική 30-12-2008 12:02:41

Τέλεια συνταγή συγχαρητήρια! Εγώ αντικατέστησα το κανταΐφι με τσουρέκι και έγινε φανταστικό και πολύ πιο γρήγορο!!

YumYum editor 17-11-2008 00:19:41

Ευχαριστούμε για τα σχόλια και τη βοήθεια! Καλή όρεξη :)

Μαργαρίτα 13-11-2008 10:43:40

προφανώς Φανή είναι η ζάχαρη της κρέμας

Φανή 12-11-2008 21:35:37

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση αλλά δεν με κάλυψες Βαγγέλη.Ξέρω ότι εννοείς τα τρία τέταρτα του φλυτζανιού.Αυτό που δεν ξέρω είναι τι έχει μέσα το φλυτζάνι.Ρίξε μια ματιά στην συνταγή.Κάτι λείπει νομίζω. Ευχαριστώ

Βαγγέλης 12-11-2008 15:41:09

Καλησπέρα :) Είναι τα τρία τέταρτα του φλιτζανιού

Φανή 12-11-2008 15:36:03

Στο εκμέκ κανταιφι το πρώτο υλικό που λέει ''34 φλυτζάνι'' τι είναι?

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΛΙΟΥΡΑ 27-10-2008 19:15:30

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ SITE ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟΥΡΣΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 19-10-2008 11:39:08

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΑΝ ΣΥΝΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΡΚΕΙ

ΜΑΡΙΝΑ και ΣΑΜΠΡΙΝΑ 16-07-2008 12:10:11

ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ!!

YumYum Editor 05-06-2008 10:46:06

Συγχαρητήρια! Μην περιορισθείτε στην τυφλή προσκόλληση στις συνταγές μαγειρικής που σας δίνουμε εμείς ή οποιοσδήποτε άλλος. Παίξτε με τις ποσότητες (σε αντίθεση με τα γλυκά, οι ποσότητες εδώ δεν έχουν αποφασιστική επίδραση στο αποτέλεσμα), με τα μπαχαρικά, τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τα φρούτα, τα είδη ζυμαρικού κλπ. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας, τη διαίσθησή σας, τις όποιες εμπνεύσεις σας, τις διαστροφές σας. Και προπαντός απαλλαγείτε από τις γευστικές προκαταλήψεις και τις αναστολές. Μην πείτε ποτέ «αυτό δεν πάει μ? εκείνο». Απλά δοκιμάστε αν πάει. Τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα εν γένει και τα γευστικά δημιουργήματα ιδιαιτέρως παράγονται από ελεύθερους ανθρώπους και μόνο. Όσο για μας, είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα σας. Να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας και να σας περάσουμε τη δική μας εμπειρία. Κι όσο για την ανταμοιβή σας; Θα την δείτε στα μάτια των φίλων σας ή τουλάχιστον εκείνων των φίλων σας που είναι το ίδιο ελεύθεροι με σας.

Μαργαρίτα Θεοτοκάτου 03-06-2008 18:07:11

πολύ καλό και δροσιστικό, Επίσης ανάμεσα από το κανταίφι και την κρέμα πασπαλιστή κανέλλα και αμύγδαλο καβουρντισμένο ή φυστίκι, Κι εγώ βρίσκω το σιρόπι λίγο, θάλεγα δύο ποτ. ζάχαρη ενάμισυ νερό

χατικλεια κυριακιδου 22-05-2008 16:02:48

πάρα πολύ καλή συνταγή και εύκολη.απλά αν θέλετε το συνοδεύετε και με παγωτό.

 10-01-2008 16:30:51

katapliktiko

barbie 08-11-2007 21:44:25

Πολύ ωραία συνταγή. Απλά θεωρώ ότι το σιρόπι είναι λίγο...

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια