Φάρκα Τυνησίας 2 ψήφοι

Φάρκα Τυνησίας
Ένα πρωινό με κουσκούς από τη Βόρεια Αφρική!

 
 

Υλικά (6 μερίδες)


2 2/3 φλιτζ. κουσκούς (περίπου 500 γρ.)
2 2/3 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/4 φλιτζ. φυτικό λάδι
1,5 φλιτζ. ανάμικτοι ξηροί καρποί καβουρδισμένοι και κομμένοι
(π.χ. καρύδια, αμύγδαλα ζεματισμένα, φουντούκια, φιστίκια και κουκουνάρια)
1 κουτί των 250 γρ. χουρμάδες ξεσποριασμένοι και κομμένοι σε κομμάτια
2 φλιτζ. γάλα καυτό
πρόσθετη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το νερό, τη ζάχαρη και το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χύνουμε το μίγμα πάνω στο κουσκούς και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Το κάνουμε αφράτο με το πιρούνι για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι. Βάζουμε ανακατεύοντας στο κουσκούς τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες.
3. Μεταφέρουμε το κουσκούς σε ένα ταψί με διαστάσεις 32Χ24Χ5 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. (Μέχρι το σημείο αυτό μπορεί να ετοιμαστεί 4 ώρες πριν. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.)
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350°F ***. Ψήνουμε το κουσκούς μέχρι να ζεσταθεί καλά, περίπου για 20 λεπτά. Το ρίχνουμε σε κουταλιές σε μπολ σερβιρίσματος.
5. Σερβίρουμε με καυτό γάλα και πρόσθετη ζάχαρη χωριστά.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές