Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ SPECIAL 7 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ SPECIAL
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ένα πεντανόστιμο αλλά ομολογώ αρκετά παχυντικό γαλακτομπούρεκο. Ονειρική γεύση.

Υλικά :

1 1/2 κιλό γάλα
750 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
βανίλια
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος 35%

1 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο αγελαδινό

Σιρόπι:
1/2 κιλό ζάχαρη
250 γρ. νερό
λίγη γλυκόζη
λίγο χυμό λεμονιού
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Μετράμε τα φύλλα κρούστας και βάζουμε τα μισά σε αλειμμένο με βούτυρο ταψάκι με τον εξής τρόπο. Τα βάζουμε ένα, ένα, βουτυρώνοντάς τα. Τα υπόλοιπα φύλλα τα έχουμε προστατευμένα κάπου ώστε να μην ξεραθούν ώσπου να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε να μην κολλήσει κι όταν σφίξει, ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα για να μην κόψουν. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Η κρέμα γάλακτος κρατάει την κρέμα μας απαλή και αφράτη και έτσι δεν γίνεται σφιχτή όταν κρυώσει. Την αδειάζουμε στο ταψάκι μετά φύλλα και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο που προείπα. Το αλείφουμε με βούτυρο και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοη γλυκόζη να βράσουν για 2 λεπτά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν βγάλουμε το γλυκό μας καυτό από τον φούρνο, ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.
4 αστέρια από 7 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΑΝΔΡΕΑΣ

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ 03-03-2011 07:37:44

Ανθούλα ευχαριστώ για τη συνταγή που μου έδωσες. Σου υπόσχομαι να την φτιάξω. Απλά ακου τη συμβουλή μου, στην κρέμα να αποφεύγεις τη ζάχαρη, γιατί έτσι κι αλλιώς τη γλύκα θα την πάρει από το σιρόπι. Δεν χρειάζεται πρόσθετη ζάχαρη παρα μόνο αν δεν χρησιμοποιήσεις σιρόπι. Τότε χρειάζεται ζάχαρη και τότε χρησιμοποιείς και διαφορετικη κρέμα. Μια κρέμα πατισιέ.

Ανθουλα 02-03-2011 21:37:50

γειασας εγω στα 6 φλ.γαλα βαζω 1 φλ.σιμιγδαλι ψιλο και 2 γεματες κουταλιες σουπας νισεστε 6κουταλιες σουπας ζαχαρη ξυσμα απο 1 πορτοκαλι 2κουταλιες σουπας βουτυρο προαιρετικα 2-3 αβγα αυτη ειναι η κρεμα αξιζει να δοκιμασετε ευχαριστω πολυ.

νικολεττα 04-05-2010 10:45:24

αντρεα οντος με το ψιλο γινετε πιο αφρατο το γλυκο ευχαριστω για την διευκρινηση!!!

νικολεττα 26-03-2010 18:03:46

ανδρεα ευχαριστω για την συμβουλη... θα το εχω κατα νου!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ 26-03-2010 16:47:32

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΦΗ, ΧΟΝΔΡΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ.

νικολεττα 26-03-2010 15:37:04

αν και παντου διαβαζω οτι το γαλακτομπουρεκο γινετε με ψιλο σιμιγδαλι, η μητερα μου βαζει χοντρο...., πια ι διαφορα τους?

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια