Γαλατόπιτα 27 ψήφοι

Γαλατόπιτα
 
 

Υλικά

10 αυγά
7 φλιτζ. γάλα
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
1 πακέτο φύλλο για πίτα
1/2 φλιτζ. βούτυρο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν. Χτυπάμε καλά τα αυγά. Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε και τη βανίλια και αποσύρουμε από την φωτιά.
3. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας τα ένα -ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
4. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε, ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο.
3 αστέρια από 27 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες