Γαλόπουλα με ρύζι, μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές 3 ψήφοι

Γαλόπουλα με ρύζι, μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές
Καλό πρώτο πιάτο ή και κύριο, αν συνοδευτεί από μια τραγανή πράσινη σαλάτα και ξηρό λευκό κρασί.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1,5 φλιτζ. (275 γρ.) ρύζι μακρύκοκκο ξεπλυμένο
400 γρ. μικρά μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
4 πιπεριές, 2 κόκκινες και 2 κίτρινες, ξεσποριασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι τεμαχισμένο
200 γρ. φιλέτα από στήθος γαλοπούλας κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά την γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ρύζι σε 3,5 φλιτζ. ελαφρά αλατισμένο νερό.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τη γαλοπούλα και το κρεμμύδι. Μόλις η γαλοπούλα ροδίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμνε το μαγείρεμα σε αρκετά δυνατή φλόγα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
3. Στραγγίζουμε το ρύζι, το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα, σβήνουμε τη φλόγα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και σερβίρουμε αμέσως.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες