Γεμιστά στρουμφόσπιτα 4 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Ρ.
Γεμιστά στρουμφόσπιτα
Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για τους λάτρεις των μανιταριών. Τη συνταγή την πήρα απ'τον Δρακουμέλ... :) Ο χρόνος ψησίματος και η ποσότητα της γέμισης εξαρτάται από το μέγεθος των μανιταριών, σε γενικές γραμμές προτιμάτε να μεγάλα μανιτάρια για να γεμίσουν καλύτερα ή τα μικρά αν θέλετε να σερβίρετε μπουκίτσες. Καλή επιτυχία!
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

1 κουπάκι άσπρα μανιτάρια του αγρού
1 φέτα ψωμί βουτηγμένη σε φρέσκο γάλα
2 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
2 φέτες γκούντα
50 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
3-4 κοτσάνια μαϊντανό
1 τζούρα (=ένα άδειο κουταλάκι του γλυκού) μαντζουράνα
1 τζούρα ρίγανη
1 τζούρα τριμμένο σκόρδο
1 τζούρα λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε χαρτί κουζίνας.
2. Κόβουμε τα κοτσάνια απ'τα μανιτάρια όσο πιο βαθιά γίνεται, προσεχτικά ώστε να μη χαλάσουμε την υποδοχή της γέμισης.
3. Βάζουμε τα κοτσάνια στο multi μαζί με τη φέτα ψωμιού την οποία έχουμε βουτήξει πρώτα σε φρέσκο γάλα ίσα που να υγρανθεί.
4. Βάζουμε το μείγμα σ'ένα μπωλ και προσθέτουμε το ζαμπόν, τη γκούντα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
5. Γεμίζουμε με το μείγμα τα μανιτάρια και τα βάζουμε σ'ένα ταψί περιχύνοντας άλλη μια τζούρα λάδι και αλάτι από πάνω.
6. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην ψηλή θέση για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες