Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Γεμιστά θαλασσινά αλά Ελληνικά 0 ψήφοι

Από ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ.
Γεμιστά θαλασσινά αλά Ελληνικά
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Είναι καλοκαιρινό, δροσιστικό, απολαυστικό, χορταστικό και πάνω απ'όλα ελληνικότατο!

Υλικά

πιπεριές σε διαφορά χρώματα 10 τεμάχια
κουσκούς (να το έχουμε μουλιάσει)
σουπιά ψιλοκομμένη
χταποδάκι ψιλοκομμένο και ψημένο
μύδια καθαρισμένα
γαρίδες Νο5 κατεψυγμένες ή φρέσκες
ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
γιαούρτι στραγγιστό
μαϊντανός ψιλοκομμένος
δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι ροζ
πιπερίτσα αποξηραμένη και πολτοποιημένη (όχι καυτερή)
ελαιόλαδο
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε της πιπεριές χωρίς να αφαιρέσουμε το καπάκι. Βάζουμε σε ένα μπολ το κουσκούς, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μύδια, την σουπιά, το χταποδάκι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα βάζουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το πιπέρι, την πιπερίτσα και το αλάτι και ανακατεύομε πάλι ελαφρά χωρίς να είναι πολύ σφικτή η γέμιση. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ταυτόχρονα βράζουμε τις γαρίδες για να είναι έτοιμες για το γαρνίρισμα. Αφού ψηθούν οι πιπεριές βάζουμε σε κάθε μια πιπεριά από 3 γαρίδες γύρω-γύρω. Αφαιρούμε το καπάκι της πιπεριάς και γαρνίρουμε με το γιαούρτι την ώρα που θα σερβιριστεί.
Καλή όρεξη!
αστέρια από 0 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια