Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Γεμιστά του ναύτη 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ Κ
Γεμιστά του ναύτη
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Είναι ένα ορεκτικό, που γίνεται, εύκολα, γρήγορα και δεν κοστίζουν τα υλικά του. Επίσης, είναι πιάτο δροσερό και ευπαρουσίαστο.

Υλικά (5-7)

2 φλ. μαγιονέζα (κατά προτίμηση με λεμόνι)
2 κονσέρβες τόνος
10 ντομάτες μεσαίου, προς μικρού, μεγέθους
100 γραμμάρια κάπαρη
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Κόβετε μια φέτα από πάνω, και βγάζετε την ψίχα (με τους σπόρους) από όλες τις ντομάτες, όπως στα γεμιστά. Αν είναι απαραίτητο, κόβετε λίγο τον πάτο της κάθε ντομάτας, χωρίς να την τρυπήσετε, ώστε να μπορεί να σταθεί όρθια. Στραγγίζετε την κάπαρη, ανοίγετε τις κονσέρβες με τον τόνο, τον στραγγίζετε και τον λιώνετε με το πιρούνι. Ανακατεύετε τα 70 γραμμάρια της κάπαρης και τον τόνο, με δυόμισι φλιτζάνια μαγιονέζας. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα, όχι μέχρι επάνω, αλλά αφήνετε ένα μικρό κενό, μικρότερο από μισό δάχτυλο. Στρώνετε, με μαγιονέζα, το κενό, μέχρι το χείλος της ντομάτας, και ρίχνετε επίσης, σε καθεμία ντομάτα, μερικά μπουμπούκια κάπαρης. Βάζετε τις ντομάτες σε μια ωραία, μεσαίου μεγέθους, πιατέλα, και τις σερβίρετε.
Την ψίχα από τις ντομάτες και τα καπάκια, μπορείτε να τα κάνετε σάλτσα για μακαρονάδα.
3 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια