Γερμανική σαλάτα 3 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Γερμανική σαλάτα
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

500 γρ. μορταδέλα
2 κρεμμύδια 150 γρ.
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/3 κ.γ .πιπέρι
6 κ.σ. νερό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ματσάκι μαϊντανός

Εκτέλεση

1. Κόψτε τη μορταδέλα σε λωρίδες και τα κρεμμύδια σε φέτες.
2. Χτυπήστε καλά μαζί το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και ετοιμάστε τη μαρινάτα.
3. Ρίξτε στη μαρινάτα τη μορταδέλα και τα κρεμμύδια, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για λίγο να τραβήξουν.
4. Πλύνετε, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και πασπαλίστε τη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρετε.

Αντί για μορταδέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/2 κιλό από διαφορετικά αλλαντικά της αρεσκείας σας και ακόμα να προσθέσετε ψιλοκομμένο τουρσί.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες