Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ 29 ψήφοι

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (2-4 μερίδες) :

1/2 κιλό κιμά
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στημένο
1 φλιτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ
-Προσθέτετε το ψωμί, το ρύζι, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
-Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
-Τα σκεπάζετε με νερό
-Ρίχνετε το λάδι
-Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
-Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
-Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά
-Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια
-Στύβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά
-Χτυπάτε τ΄ ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
3 αστέρια από 29 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
maria 22-03-2010 09:23:54

ta gnosta giouvarlakia tis mamas

μαριαννα 20-03-2010 11:23:48

για να γινουν αφρατα τα γιουβαρλακια ριχνω στο μιγμα του κιμα λιγω νερο.Προσοχη οχι πολυ για να μην διαλυθουν

maria 03-02-2010 22:52:45

kali sintagi

ALEXIA 03-02-2010 12:24:33

ευχαριστώ πολύ Ανδρέα

ΑΝΔΡΕΑΣ 03-02-2010 06:51:51

ΜΟΥΣΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2ΜΙΣΗ ΩΡΕΣ

Aλεξία 02-02-2010 16:41:19

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΜΟΥΣΚΕΥΟΥΜΕ?

AΝΔΡΕΑΣ 02-02-2010 08:20:59

Η σόγια μπορεί να χρησημοποιηθει σαν κυμάς σε πολλά φαγητά με κυμά και να τον αντικαταστησει. Δοκιμασε και παστίτσιο καο μουσακά. Συνταγες μοναστηριακές. Απλώς τη μουσκεύεις πρωτα.

Aλεξία 01-02-2010 14:11:34

Eυχαριστούμε elen για τις ωραίες ιδέες που μας δίνεις!

elen 01-02-2010 13:47:16

H επινόηση να βάζω σόγια μαζί με τον κιμά είναι δική μου. Τα καρότακαι τις πατάτες που προσθέτουμε, τα φτειάχνει η μητέρα μου έτσι, η οποία είναι νοικοκυρά 50 χρόνια. Φτειάχτε τα είναι εγγύηση. Ευχαριστώ

elen 01-02-2010 12:23:23

Είναι καταπλητική η συνταγή με τον διόσμο, μία άλλη εκδοχή που κάνω συνήθως στους κιμάδες και στην περίπτωσή μας στα γουβαρλάκια είναι ότι -Β¶ΖΩ ΤΗΝ ΜΙΣΉ ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΣΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΙΣΗ ΣΟΓΙΑ- οπότε αποφεύγουμε την χοληστερόλη.΄Ετσι τα απολαμβάνουν και αυτοί που μπορεί να έχουν πρόβλημα. Εν τω μεταξύ μπορεούμε την συνταγή μας να την εμπλουτήσουμε με τριμμένο καρότο και τριμμένη πατάτα, τα οποία βάζουμε μέσα στην ζύμη του κιμά. Πιστεύω να αρέσει και αυτός ο τρόπος. Σας ευχαριστώ

Alexia 31-01-2010 15:19:57

Eγώ βάζω τα ασπράδια στη ζύμη

ΜΑΡΙΑ 26-04-2009 22:04:11

ΕΓΩ ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΧΥΛΩΝΕΙ Η ΣΟΥΠΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

elen 18-03-2009 15:06:46

i sintagi einai poli kali, ego vazo kai boliko diosmo mesa, einai fantastiki. efgaristo poli.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια