Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ 8 ψήφοι

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά :

1 κιλό από τα φρούτα που θέλουμε
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Ξεσποριάζουμε τα φρούτα (από τα εσπεριδοειδή κρατάτε μόνο τη φλούδα).
2. Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσει με το νερό μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τα φρούτα και αφήνουμενα βράσει μέχρι να ξαναδέσει το γλυκό. -Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη και το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα ανάποδα για 24 ώρες
3 αστέρια από 8 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΡΙΑ 15-06-2010 18:55:15

Την ελιά γλυκό του κουταλιού την δοκίμασα στη Λήμνο σε ένα ταξίδι. Στην καφετέρια με τον καφέ που παραγγείλαμε μας έφεραν κέρασμα την ελιά. Μείναμε έκπληκτοι αλλά ήταν πρωτότυπο και ωραίο. Εκεί πουλούσαν παντού βαζάκια με γλυκό ελιά, μέχρι και στα μαγαζιά με τουριστικά είδη. Όσο για τις ελιές που χρησιμοποιούν είναι μεγάλες πράσινες που τους αφαιρούν το κουκούτσι.

νικολεττα 15-06-2010 09:31:52

ελια γλυκο? πρωτη φορα το ακουω!!! τι ειδος ελιας πρεπει να ειναι? οποιαδηποτε?

ΜΑΡΙΑ 15-06-2010 07:21:33

Νικολέττα μου μερικά που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό, είναι η κολοκύθα, το ντοματάκι,το μελιτζανάκι, η ελιά και πολλά άλλα.

νικολεττα 08-06-2010 15:50:42

μαρια εγω ξερω για το καρπουζι και τα περασια υπαρχουν και αλλα?

Aλεξία 28-02-2010 18:06:40

Πράγματι η γλυκόζη κάνει το γλυκό να γυαλίζει ωραία.

ΜΑΡΙΑ 25-02-2010 16:39:48

Εχω ασχοληθει πολυ με τα γλυκα κουταλιου γι αυτο σας εχω αλλη μια συμβουλη. Οταν δεσει το γλυκο μας, 3-4 λεπτα πριν το σβησουμε ριχνουμε 3-4 κουταλιες γλυκοζη για λαμπερο γυαλιστερο σιροπι που δεν ζαχαρωνει ποτε

μαρια 25-02-2010 02:29:25

σε καποια μαλακα φρουτα και λαχανικα χρειαζομαστε ασβεστονερο οπου μουλιαζουμε το υλικο μας για 2-3 ωρες.επειτα ξεβγαζουμε πολυ καλα και προχωραμε στην συνταγη μας

μαρια 25-02-2010 02:22:01

στα εσπεριδοειδη πρεπει να ξησουμε τη φλουδα με τον τριφτη και μετα να τοποθετησουμε σε νερο τις φλουδες για να ξεπικρισουν. αλλαζουμε 3-4 φορες το νερο.

Aλεξία 28-01-2010 08:54:15

ΜΕΡΙΚ¶ ΦΡΟΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΖΑΚΧΑΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ.ΕΤΣΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΛΥΚΟ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια