Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι 6 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (2 - 2 1/2 βάζα του κιλού)

4 πορτοκάλια χοντρόφλουδα χωρίς κουκούτσια (Μέρλιν)
1 1/4 κιλού ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
3 βανίλιες
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Ξύνετε στον τρίφτη τα πορτοκάλια, τα πλένετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν καλά (περίπου 1 1/2 ώρα). Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κρύο νερό για 8 ώρες αλλάζοντας το νερό κάθε 2 ώρες. Παίρνετε τότε ένα ένα πορτοκάλι και το κόβετε στα 4 και κάθε τέταρτο στην μέση.
Στρώνετε τα πορτοκάλια σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με λίγη από την ζάχαρη. Τα αφήνετε έτσι όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το υγρό που άφησαν τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα, ανακατεύετε να διαλυθεί και βράζετε σε σιγανή φωτιά να γίνει πυκνό σιρόπι. Κατεβάζετε από την φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε μέσα τα πορτοκάλια.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά και ξαναβράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι (τα πορτοκάλια βγάζουν αρκετό ζουμί). Ξαφρίζετε και λίγο πριν κατεβάσετε το γλυκό από την φωτιά ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αφήνετε να πάρει 1 με 2 βράσεις. Κατεβάζετε, ρίχνετε την βανίλια, ανακατεύετε ελαφρά και βάζετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από MARIA CHRISTINA

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια