Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟ 13 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Κάστανο! Μαγικός καρπός με γλυκιά κι ευχάριστη γεύση. Τα κάστανα είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και C, άμυλο, σάκχαρα, πρωτεΐνες και νερό. Επίσης περιέχουν σε μικρότερες ποσότητες λιπαρές ουσίες, άλατα και κυτταρίνη.

Υλικά :

1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
λίγο αλάτι
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
4 ποτήρια του νερού νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

* Για κάθε μισό κιλό κάστανο προσθέτουμε μισό κιλό ζάχαρη και 2/3 ποτηριού νερό.
** Η γλυκόζη δίνει ωραία γυαλιστερή όψη στο σιρόπι μας.
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε σε νερό με λίγο αλάτι (προσοχή να μην λιώσουν). Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε σε μέτριο σιρόπι. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και βάζετε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι για 10 ώρες περίπου. Έπειτα βράζετε πάλι για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε τα κάστανα από το σιρόπι και το ξαναβράζετε ενώ προσθέτετε το χυμό λεμονιού, την εσάνς βανίλιας και τη γλυκόζη. Βράζετε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνετε τα κάστανα στο σιρόπι και αφήνετε 3 ώρες να τραβήξουν. Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε καλά και τα γυρίζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Τα γυρίζετε ξανά και τα φυλάτε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
4 αστέρια από 13 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Δημητρα 24-09-2012 13:03:12

πολυ μπελαλιδικο ρε παιδια!αλλα αξιζει τον κοπο!!

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια