Η ταπεναντ μου 5 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Η ταπεναντ μου
Σερβίρουμε την ταπενάντ πάνω σε φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας μόνη της της ή με γιδοτύρι, ως συνοδευτικό ψαριού στη σχάρα, ή μαζί με ψητά λαχανικά, αλείφουμε κοτόπουλο πριν ή μετά το ψήσιμο, φτιάχνουμε βινεγκρέτ, την αναμιγνύουμε με μαγιονέζα για να συνδυαστεί με αγκινάρες στον ατμό ή στη σχάρα. Μερικά μόνο παραδείγματα!
 
 

Υλικά (1 φλ.)

20-30 ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
10-15 ελιές πράσινες ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1 κουταλιά χυμός λεμονιού ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4-5 φιλέτα αντσούγας χοντροκομμένα ή κατά τη γεύση
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπερίτσα καυτερή φρέσκια ή ξηραμένη, ψιλοκομμένη
? φλιτζ. κάσιους χοντροκοπανισμένα
2 κουταλιές κέτσαπ
1 μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού σχισμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και φτιάχνουμε χοντροκομμένο μίγμα (με παλμούς). Εναλλακτικά τα κοπανάμε στο γουδί.
Σημ. Πρέπει να μπορεί να αλείφεται στο ψωμί ή στο κράκερ. Διατηρείται μέχρι δυο εβδομάδες στο ψυγείο.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες