Γεμιστά καλαμάρια 8 ψήφοι

Γεμιστά καλαμάρια
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

8 καλαμαράκια μέτρια
1 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. κομμάτι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ρύζι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

-Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια
-Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει
-Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα
-Τραβάτε να βγει και το κόκαλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του
-Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
-Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε τα πλοκάμια
-Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι
-Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά
-Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει
-Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε
-Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια
-Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι
-Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι
-Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες