Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ 2 ψήφοι

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (8 μερίδες) :

1 κιλό μέτρια καλαμάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
αλάτι,
πιπέρι
χυμός μισού μέτριο λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα πλένετε πολύ καλά. Κόβετε τα κεφάλια, αφαιρείτε τα μάτια και ψιλοκόβετε τα μουστάκια και το υπόλοιπο μέρος του κεφαλιού.
2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το μισό λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέτετε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τα πλοκάμια αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λεμόνι, τις μισές ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα φλιτζάνι νερό.
3. Αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά περίπου. Συμπληρώνετε με 2 φλιτζάνια νερό, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε. Σιγοψήνετε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει.
4. Γεμίζετε τις κουκούλες με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην «χυθεί» η και τις βάζετε σε πυρέξ ή ταψί. Προσθέτετε τις υπόλοιπες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζανιού νερό.
5. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα καλαμάρια.
4 αστέρια από 2 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
 12-10-2008 16:47:21

poli kalh syntagh

Μπόζης Κώστας 08-08-2008 15:58:36

θα ταιριαζε να βάλετε στη γέμιση και λίγο κουκουναρι!

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια