Κασερόπιτα 5 ψήφοι

Από ΚΑΙΤΗ Π.
Κασερόπιτα
Πανεύκολη και πεντανόστιμη!
 
 

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό κασέρι ( τριμμένο)
250-300 γρ βούτυρο ή φυτίνη
5 αυγά
1/2 λίτρο γάλα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε τα μισά περίπου φύλλα τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά (φύλλο - βούτυρο κοκ). Κατόπιν ρίχνουμε το μισό τριμμένο κασέρι. Βάζουμε ένα φύλλο και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Κατόπιν στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία (φύλλο - βούτυρο κοκ). Μετά κόβουμε κομμάτια την πίτα μας.
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε καλά τα αυγά και ρίχνουμε το γάλα. Αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο την πίτα μας να απορροφήσει όλο τα υγρό.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες