Κεφτεδάκια χαλκιδικιώτικα 7 ψήφοι

Από ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡ.
Κεφτεδάκια χαλκιδικιώτικα
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό χοιρινό κιμά
1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος)
2 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί
2 αυγά
φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1 κ.γ. σόδα
ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, τα αυγά, το πράσο, τη φλούδα του πορτοκαλιού, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα και λίγο από το κρασί στο οποίο μουσκέψαμε το ψωμί. Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο και αφού σερβίρουμε ραντίζουμε με το λεμόνι.

Καλή μας όρεξη!
1 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες