Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΚΟΚΑΚΙΑ 50 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
ΚΟΚΑΚΙΑ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά :

Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. corn flour
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
3 φλ. γάλα
2 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες

Για την επικάλυψη:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
τρουφάκια χρωματιστά
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, πολύ καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι όχι με μίξερ για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα ζάχαρη, αυγά και αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει χωρίς να φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το μέλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει λίγο ώστε να στέκεται πάνω στο παντεσπάνι.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το βρέχουμε με το σιρόπι και με κούπα κάνουμε το σχέδιο. Βάζουμε από πάνω την σαντιγί και σκεπάζουμε πάλι με το παντεσπάνι. Από πάνω βάζουμε το γλάσο σοκολάτας και έπειτα ρίχνουμε τα χρωματιστά τρουφάκια.
4 αστέρια από 50 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
νίκη 10-06-2014 01:14:26

Έχεις δίκιο για το παντεσπάνι, εκτός του ότι δεν χρειάζεται κόψιμο όπως το κάνεις εσύ είναι και αισθητικά πιο όμορφο, γίνονται ίδια με των ζαχαροπλαστείων. Καλή επιτυχία σε όποιον ή όποια τα δοκιμάσει, εμένα μου πετυχαίνουν πάντα.

KATERINA  06-06-2014 18:14:26

το παντεσπάνι: εγώ αφήνω μπαλίτσες σε μέγεθος κάστανου στην λαδόκολλα έτσι δεν χρειάζεται να κάθεσαι να κόβεις.

emma 02-06-2014 19:27:53

συγγνωμη αλλα γιατι δεν αναφερατε το corn flour στην εκτελεση???

ΚΑΤΕΡΙΝΑ 07-04-2013 18:07:41

EGO THN EXO DOKIMASH PARA POLLES FORES THN SYNTAGH...EINAI TELIA...! GIA THN KREMA MPORHTE NA PARETE KAI ETOIMO FAKELAKH KREMA ZAXAROPLASTIKHS GIOTIS KAI GIA TO GLASO OSA GRAMMARIA KOYBERTOYRA TOSH KREMA GALAKTOS... GINONTE TELIA...! THN ALLAXA LIGO THN SYNTAGH GIA NA GLITOSO XRONO..! DOKIMASTE THN...!

Αννα 31-12-2012 10:38:43

Τώρα θα δωκημάσω την συνταγή...μου φανηκε εύχολη.Θα σας πω τα αποτελεσματα! :)

Sylva 25-11-2012 14:08:07

Dygnomi h geysi tou htan poly oraiaa!!!!!

Sylva 25-11-2012 12:30:57

den htan kai toso kalo!!!

Πέτρος 03-09-2012 18:10:12

Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας του χρώματος; Μήπως είναι βεραμάν και όχι σιέλ; Γενικά δεν προτιμώ τα τεχνητά χρώματα πάντως, καλύτερα το φυσικό χρώμα :-)

αναστασια 31-08-2012 14:22:11

καλησπέρα....θα ήθελα τα φώτα σου σε παρακαλώ....θελω να κανω σιελ γλασο για κωκ κ δεν τα κταφερνω...μου βγαινει βεραμαν παρολο που βαζω μπλε χρωμα ζαχαροπλαστικής...καμμιά ιδέα?

Πέτρος 20-03-2012 15:20:12

Αντζελα όπου βλέπεις κ.γ. βάλε "κουταλάκι του γλυκού". Είναι συνηθισμένος όρος/σύντμηση στην μαγειρική αλλά την πρώτη φορά που το βλέπουμε σίγουρα όλοι αναρωτηθήκαμε τι στο καλό είναι αυτό :-)

Antzela 19-03-2012 21:14:31

einai ligo duskolo alla 9a ta kataferw ee..ti ennoeite otan lete : k.g?? p.x pou lete 1/2 k.g alati..:/

νικολεττα 27-09-2011 17:45:46

αντρεα ευχαριστω θα δωκιμασω και την δικη σου εκδοχη βεβαια σε μικροτερη ποσοτητα...

ANΔΡΕΑΣ 09-11-2010 07:52:35

ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΚΟΚ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚ ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΣΦΙΧΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΟΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΗΣ Η ΜΑΡΕΓΚΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΖΑΧ/ΚΗΣ ΜΕ ΙΣΙΟ ΚΟΡΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 15-18 ΛΕΠΤΑ. ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ 55 ΑΒΓΑ, 1.100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ, 1.600 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ. ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΛΑ ΓΙΝΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.

eleftheria 03-11-2010 17:28:49

POLU WRAIA H SYNTAGH SOU,ALLA YLIKA GIA TO SIROPI DEN GRAFEIS,OUTE K PWS THA KOPSOUME TO PANTASPANI! AFOU PSHTHEI THA TO ANOIKSOUME STH MESH? 'H THA TO KOVOUME ME ENA POTHRAKI,THA GEMIZOUME ME THN KREMA K APO PANW THA TO KALUPTOUME ME ALLO KOMATTI PANTESPANI? EYXARISTW

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια