Κοτο-πατατο-πιτάκια στο τηγάνι 6 ψήφοι

Από ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.
Κοτο-πατατο-πιτάκια στο τηγάνι
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

1 στήθος κοτόπουλου
2 πατάτες
2 αυγά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζετε το στήθος του κοτόπουλου σε λίγο αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ψιλοκόβετε.
Πλένετε καλά τις πατάτες τις ξεφλουδίζετε τις και τρίβετε σε χοντρό τρίφτη.
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά κι ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και ρίχνετε μέσα το μείγμα κουταλιά κουταλιά ώστε να σχηματιστούν μικρά πιτάκια.
Τηγανίζετε τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες