Κοτόπουλο με γκλάσο πορτοκαλιού 2 ψήφοι

Κοτόπουλο με γκλάσο πορτοκαλιού
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


6 μερίδες μπουτάκια κοτόπουλου
1/4 φλιτζανιού ζελέ από βατόμουρα
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 κουταλάκι τσαγιού μουστάρδα σκόνη
1 κουταλιά σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλιά σούπας νερό

Εκτέλεση

Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μαρινάτα που θα ετοιμάσετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το ζελέ λιωμένο στη φωτιά. Αφήνετε το κοτόπουλο στη μαρινάτα για μερικές ώρες. Τα ψήνετε στο μπάρμπεκιου ώσπου να ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το χυμό πορτοκαλιού σε τηγάνι, προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερά, ανακατεύετε ώσπου η σάλτσα να πήξει. Τη ρίχνετε πάνω στο κοτόπουλο και σερβίρετε.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες