Κοτόπουλο με κάρυ και μπανάνες (barbados) 2 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Κοτόπουλο με κάρυ και μπανάνες (barbados)
 
 

Υλικά

4 κομμάτια κοτόπουλο
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλάκια σκόνη κάρι
Λάδι για τηγάνισμα
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
1 φλιτζ. ρύζι
2-3 γλυκολέμονα

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το κάρι και καλύπτουμε το κοτό-πουλο με το μίγμα.
2. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να γίνει χρυσό σκούρο και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και τηγανίζουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις μπανάνες και τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά.
3. Στο μεταξύ, βράζουμε το ρύζι προσθέτοντας και το χυμό από ½ γλυκολέ-μονο.
4. Σερβίρουμε απλώνοντας το ρύζι σε κάθε πιάτο και βάζοντας από πάνω κουταλιές κοτόπουλου και μπανάνας και γαρνίροντας με φέτες γλυκολέ-μονου.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες